Túrófánk



Hozzávalók:

250 g liszt
3 ek porcukor
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
csipet só
450 g túró
2 db tojás

A száraz hozzávalókat elkeverjük.
Ha a túrónk nagyon rögös, villával kicsit nyomkodjuk át és mehet is a lisztes keverékhez a tojásokkal.
Összegyúrjuk a tésztát és minimum 1 órára hűtőbe tesszük, de nyugodtan bent lehet 1 éjszakát is.
Bőven lisztezett felületen kinyújtjuk kb ujjnyi vastagra, nyugodtan a tetejét is lisztezzük, majd kiszaggatjuk. Én kör alakú linzer kiszúrót használtam.
Forró olajban kisütjük a fánkokat.
Porcukorral és lekvárral tálaljuk.

További fánk receptek:
csörögefánk
beignet, a francia fánk
farsangi fánk

Megjegyzések