Csörögefánk

Bár az epres sütiknek lenne itt az ideje de hét elején konkrétan 9 fok volt.... így semmi hűsítő desszert... hanem csörögefánk készült.
Eredeti recept: innen

Hozzávalók:
kb 30 darabhoz

250 g liszt
50 g vaj
csipet só
2 g cukor
150 ml tejföl
3 db tojássárgája

sok porcukor
lekvár

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a tejfölt, a tojások sárgáit majd jó alaposan összegyúrjuk.
15 percre hűtőbe tesszük.
Az olajat feltesszük melegedni.
A tésztát lisztezett deszkán kb 3 mm vékonyra nyújtjuk majd négyszögekre vágjuk.
Mindegyik négyszög közepén egy hosszanti bemetszést csinálunk, és az egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen.
Forró olajban aranybarnára sütjük.
Még melegen meghintjük porcukorral.

Megjegyzések