Mangó mousse torta

Tökmagolajos piskótával, fehércsokis pisztáciás ropogóssal, málnazselével... tortázhatnékom volt :)
Az eredeti receptnél még egy málna mousse is kerül bele, én azt most kihagytam, így főleg nem volt hosszú mutatvány, leszámítva a mousse dermedését :)
A piskótát nyugodtan el lehet készíteni előző nap is.
Eredeti recept: itt



Hozzávalók:
1 db 18 centis tortaformához

Piskóta:
2 db tojás
70 g cukor
70 g őrölt natúr pisztácia
10 g liszt
15 g tökmagolaj
csipet só

Pisztáciás réteg:
60 g fehércsoki
15 g habejszín
50 g darabokra vágott natúr pisztácia

Mangó mousse:
300 g mangópüré
6 g zselatinpor
30 g hideg víz
200 g habtejszín

Málnazselé:
120 g málna
30 g cukor
2 g zselatinpor
15 g hideg víz

A piskótához a tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt habosra verjük, hozzáadjuk a pisztáciát, a lisztet, a csipet sót és az olajat, sütőpapírral bélelt formába öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt megsütjük.
A pisztáciás réteghez a fehércsokit a tejszínnel felolvasztjuk, majd elkeverjük benne a pisztáciát.
Ezt a krémet, a már kihűlt piskóta tetejére kenünk, amit előtte kivettünk a formából és egy tortagyűrűbe fogtuk.
Hűtőbe tesszük.
A mangó moussehoz a zselatinporra ráöntjük a hideg vizet, majd amikor megduzzadt, felmelegítjük alacsony lángon és a mangópüréhez keverjük.
A habtejszínt elkezdjük verni, kb addig amíg tejföl állagú nem lesz, hozzáadjuk a mangópürét, az egész mehet a pisztáciás rétegre, majd hűtőbe tesszük a tortát minimum 6 órára!
A málnazseléhez a málnát a cukorral felfőzzük és forrástól számítva még 2-3 percig főzzük.
Átpasszírozzuk hogy ne legyenek benne magok.
A zselatint elkeverjük a vízzel és ha megduzzadt akkor a még meleg málnához hozzákeverjük.
A megdermedt mousse réteg tetejére öntjük és visszatesszük a hűtőbe kb 2 órára. 

Megjegyzések

Megjegyzés küldése