Kedvenc sajttorta receptem kapott egy kis zserbós beütést :)
Hozzávalók:
23 centis formához
Kekszes alaphoz:
250 g darált keksz
( én teljes kiőrlésű vajas kekszet használtam)
125 g olvasztott vaj
Diós réteg:
100 g darált dió
2-3 ek sárgabarack lekvár
Diós réteg:
100 g darált dió
2-3 ek sárgabarack lekvár
A krémhez:
750 g krémsajt
(mascarponét használtam)
150 g porcukor
100 ml tejföl
100 ml habtejszín
3 ek sárgabarack lekvár
3 ek sárgabarack lekvár
2 egész tojás
3 tojássárgája
2 ek étkezési keményítő
( elhagyható )
Tetejére:
Olvasztott étcsoki
Darált dió
Aszalt sárgabarack
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A darált kekszet az olvasztott vajjal összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tortaforma aljára nyomkodjuk.
A darált diót összekeverjük a sárgabarack lekvárral, annyival hogy egy kenhető masszát kapjunk és rákenjük a kekszes alapra.
A darált diót összekeverjük a sárgabarack lekvárral, annyival hogy egy kenhető masszát kapjunk és rákenjük a kekszes alapra.
A krémhez a szobahőmérsékletű mascarponét egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a tejfölt, a tejszínt, a tojásokat, a lekvárt, a keményítőt és alaposan elkeverjük.
A tortaforma alját alufóliával betekerjük, beletesszük egy nagy tepsibe.
A diós rétegre öntjük a krémet, a tepsit felöntjük forró vízzel és 170 fokon kb 60 percet sütjük.
A tortaforma alját alufóliával betekerjük, beletesszük egy nagy tepsibe.
A diós rétegre öntjük a krémet, a tepsit felöntjük forró vízzel és 170 fokon kb 60 percet sütjük.
Amikor kivesszük a sütőből még tűnhet folyékonynak, de hűtőben másnapra tökéletes lesz, mert hogy ha kihűlt, akkor egy éjszakára megy a hűtőbe.
Nagyon-nagyon finom volt.
VálaszTörlésA dekoráció csodaszép.😍
Annyira örülök hogy ízlett!!! :) Sok pusziiii
Törlés