Nem voltam eddig túl jó viszonyban a kekszpecsétekkel, sosem maradt meg ez a szép mintája... jó pár kísérlet után úgy voltam vele hogy jó ehhez én hülye vagyok...
Aztán hol volt, hol nem volt, szembejött velem egy karácsonyi sütipecsét szett és úgy döntöttem ha beleőrülök is, de lesz idén pecsétes keksz az asztalon!!!
És láss csodát, történetem megkapta a boldog befejezést, ugyanis nem csak a szett érkezett meg, hanem benne a tökéletes recept is :)
Hozzávalók:
kb 40 db
350 g liszt
150 g porcukor
130 g vaj
2 tojás
10 g őrölt fahéj
A hozzávalókat összegyúrjuk, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük a tésztát.
Az idő letelte után, kivesszük, kinyújtjuk és a sütipecséttel kiszaggatjuk, mintázzuk.
Szilikon a pecsét, de azért liszt nélkül nem mindegyiket tudtam szépen levenni, szóval a pecsétet kevés lisztben meg lehet mártani előtte.
160 fokon kb 10-12 percig sütjük őket.
Na és akkor a variációk:
A sima vaníliásból hagyjuk el a fahéjat, helyette fél rúd vanília kikapart magjait és egy csomag vaníliás cukrot adjunk.
A kókuszoshoz: szintén elhagyjuk a fahéjat, helyette 70 g kókuszreszeléket adjunk a tésztához.
A citromoshoz: fahéj ebbe sem kell, helyette 2 citrom reszelt héja és 4 teáskanál citromlevet adjunk a tésztához.
A kakaóshoz: mínusz fahéj, plusz 10 g holland kakaópor.
Nagyon szepen megmaradt a minta,ugyi vagy :)
VálaszTörlésKöszönöm :* Alig merem elhinni, ez már tuti a 4- recept volt amit próbáltam :)
TörlésEzt kipróbálom még karácsony előtt, az biztos..
VálaszTörlésSzia! A vaj ráma vagy tea vaj?
VálaszTörlésSzia! Én magyar vajat szoktam használni vagy az Aldiban is van milfina vaj, a Ráma az margarin, azt nem szoktam használni :)
TörlésHálás köszönet 😊 Akkor neki is látok! 😊
VálaszTörlésNagyon szívesen, remélem ízleni fog ☺️
TörlésIsteni lett! Köszönöm szépen!
VálaszTörlésJaj nagyon nagyon örülök ☺️
Törlés