Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2018/01/18

Beignet a francia fánk

Valaha volt legjobb fánk recept ami az utamba kerülhetett... teljesen szalagos fánk feeling, viszont dagasztani sem kell... szaggatni sem.... ráadásul szerintem tök cukik ezek a kis négyzetek / téglatestek / kinek hogy sikerül alakzatok...
Én fél adagot csináltam... mondjuk mindegy volt.. másnap sütöttem újból :)
Az eredeti receptet ITT találtam. 



Hozzávalók:

200 ml tej
300 ml kefír
40 g élesztő
2,5 ek cukor
450 g liszt
1/2 tk szódabikarbóna
csipet só

olaj a sütéshez

porcukor

A tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk fél evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
Eközben az összes többi hozzávalót egy tálba tesszük, beleöntjük az élesztős tejet és egy fakanállal összekeverjük.
Jó ragacsos tésztát kapunk, kb mint egy nokedli.
Meleg helyen 1 órát pihentetjük.
A munkafelületet jó alaposan meglisztezzük, mert még mindig nagyon ragacsos a tészta, kiborítjuk, a tetejét is meglisztezzük és átgyúrjuk.
Kinyújtjuk és pizzavágóval felvágjuk négyzetekre.
Elkezdjük melegíteni az olajat addig a tészta tud még egy picit pihenni, majd forró olajban kisütjük őket.
Sok sok porcukorral és házi baracklekvárral tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése