Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2017/01/17

Farsangi fánk

Van aki még nem sütött fánkot?? Esetleg olyan akinek még nincs elege belőle? :))
Ha van, annak szeretettel ajánlom ezt a receptet amit Limarától néztem ki magamnak, itt.



Hozzávalók:

600 g liszt
35 g élesztő
250 ml langyos tej
4 ek cukor 
4 db tojássárgája
0,5 dl rum
1 csipet só
80 g olvasztott vaj

A langyos tejbe elkeverünk 1 tk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni kb 10 perc alatt.
A többi hozzávalót egy tálba tesszük (az olvasztott vaj kivételével), hozzáadjuk az élesztős tejet és hólyagos tésztát dagasztunk.
Az olvasztott vajat csak a legvégén adjuk hozzá!!
Letakarva duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk és letakarva 20 percig kelni hagyjuk megint.
Az olajat 160 fokra hevítjük.
A fánkok tetejét benyomjuk az ujjunkkal és úgy sütjük ki hogy a lyukas felük legyen alul először.