Nutellás-szedres jégkrém

Holnap estétől, durva enyhülést mondanak... addig viszont akár dupla adagban is el lehet készíteni ezeket a jégkrémeket... :)
További jégkrém ajánlataim:



Hozzávalók:
6 db

200 g szeder
1 tk cukor

500 g mascarpone
2-3 ek Nutella
1-2 ek tej
porcukor ha szükséges, én nem használtam

A szedret és a cukrot feltesszük főni, majd amikor felforrt még pár percet főzzük hogy kellemes lekváros állaga legyen... :)
Hagyjuk teljesen kihűlni.
A mascarponét kikeverjük a Nutellával, és a tejjel, ha szükséges tejet adhatunk hozzá.
Nem kell hogy folyós legyen a krém, de ne is legyen beton kemény.
A formákba először a szederlekvárból kanalazunk, utána a Nutellás krémből, majd betesszük a fagyasztóba legalább 4-5 órára. 

Megjegyzések