Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2018/05/05

Málnás mogyorós jégkrém

Legutóbbi desszertkurzuson sikerült szert tennem mogyorópasztára is.... első körben jégkrémben végezte.... de akkor már ne csak sima mogyoró hanem kell mellé valami... hú legyen málna...meg legyenek benne mogyoró darabok is...
Na hát ilyet lett ez a jégkrém...
Mogyorópaszta lelőhely: DesszertNekedPisztácia webáruház, stb
A mennyiségek a képen látható jégkrémekhez értendők :)
Nutellával is lehet helyettesíteni a pasztát. 



Hozzávalók:
6 db jégkrémhez

500 g mascarpone
1-2 ek mogyorópaszta
2 ek porcukor
4-5 ek tej
1 marék törökmogyoró apróra vágva

150 g fagyasztott / friss málna
0,5 ek cukor

A málnát a cukorral felfőzzük, addig amíg kicsit be nem sűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni.
A többi hozzávalót kikeverjük.
Ha nem elég folyós akkor tejet nyugodtan adjunk még hozzá amíg eléri a kívánt állagot, hogy kényelmeset bele tudjuk önteni a formákba.
A forma aljára teszünk egy keveset a málnából, majd jöhet rá a mogyorós krém és 4-5 órára min vagy egy egész éjszakára fagyasztóba tesszük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése