Mogyorókrémes tekercs

Még nem untam meg ezt a formát, ezért hoztam egy harmadikat is, a mogyorókrémes tekercset szederrel a tetején :) 
A málnás pisztáciás receptje itt
A csokisé pedig itt
És akkor lássuk az újat :) 


Hozzávalók:
Hozzávalók:
kb 15 darab

350 ml langyos tej
25 g élesztő
80 g cukor
600 g liszt
5 g só
1 tojássárgája
80 g puha vaj

3-4 ek mogyorókrém

kenéshez:
tojás

A langyos tejbe teszem a cukrot és az élesztőt, hagyom kb 10 perc alatt felfutni.
Közben egy nagy tálba teszem a lisztet, sót, tojássárgáját, vajat, majd az élesztős tejet és alaposan kidolgozom a tésztát amíg már nem ragad az edény oldalához és a kezemhez sem.
Letakarom a tálat, majd 1 órán keresztül kelesztem. 
Ha kész a tészta, akkor megfelezem, tehát 2 gombócom lesz.
Az egyik gombócot téglalappá nyújtom, majd képzeletben elfelezem és az alsó felét megkenem a mogyorókrém felével.
A felső, másik felét pedig ráhajtom.
1,5 centi vastag csíkokat vágok a tésztából egy éles késsel.
Magam elé teszem a csíkot, megpödröm, majd csiga formában feltekerem úgy hogy a spirálos pödrés nem jöjjön szét.
Na és ezt a műveletet addig csinálom míg el nem fogy a tésztám.
Sütőpapírral bélelt tepsire teszem a spirálokat, majd 20 percig pihentetem.
Mindegyik tetejébe nyomok 1db fagyasztott szedret. 
Lekenem őket tojással és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt megsütöm.

Megjegyzések