Csokis spirál

Hát nem cukik?
És milyen finomak... kelt tészta szerelem van még mindig :)
Az eredeti recept: itt


Hozzávalók:
kb 15 darab

350 ml langyos tej
25 g élesztő
80 g cukor
600 g liszt
5 g só
1 tojássárgája
80 g puha vaj

csokis krém:
80 ml tej
18 g holland kakaópor
20 g liszt
70 g cukor
1 tojásfehérje
10 g vaj
60 g étcsoki

kenéshez:
tojás

A langyos tejbe teszem a cukrot és az élesztőt, hagyom kb 10 perc alatt felfutni.
Közben egy nagy tálba teszem a lisztet, sót, tojássárgáját, vajat, majd az élesztős tejet és alaposan kidolgozom a tésztát amíg már nem ragad az edény oldalához és a kezemhez sem.
Letakarom a tálat, majd 1 órán keresztül kelesztem.
Addig elkészítem a tölteléket:
A tejet felforraljuk a kakaóval.
A lisztet, a cukrot és a tojásfehérjét simára keverem majd besűrítem vele a kakaós tejet.
Beledobom a vajat és a csokit, majd félreteszem hűlni a krémet.
Ha kész a tészta, akkor megfelezem, tehát 2 gombócom lesz.
Az egyik gombócot téglalappá nyújtom, majd képzeletben elfelezem és az alsó felét megkenem a krém felével.
A felső, másik felét pedig ráhajtom.
1,5 centi vastag csíkokat vágok a tésztából egy éles késsel.
Magam elé teszem a csíkot, megpödröm, majd csiga formában feltekerem úgy hogy a spirálos pödrés nem jöjjön szét.
Na és ezt a műveletet addig csinálom míg el nem fogy a tésztám.
Sütőpapírral bélelt tepsire teszem a spirálokat, majd 20 percig pihentetem.
Lekenem őket tojással és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt megsütöm.

Megjegyzések