Pisztáciás-sós karamellás mille-feuille

Ha bolti leveles tésztából csináljuk, akkor bátran állíthatom hogy egy nagyon villantós, finom és gyors desszertről beszélünk, ha házi vajas tésztát használunk hozzá akkor meg bátran állíthatom hogy egyáltalán nem gyors, de fantasztikusan finom desszertet kapunk :)
Én egyelőre maradtam a boltinál!
Nem volt tervben hogy kétféle krémet csinálok, de volt egy kis sós karamellám... hát miért is ne? És még így is nagyon gyors.
Természetesen csinálhatjuk egyféle krémmel is, sőt vanília krémmel is nekem nagy kedvencem... bármilyen krém jól áll neki.




Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
( 270 g )
1 ek porcukor

Pisztáciás krém:
250 g mascarpone
1-2 ek porcukor
3-4 tk pisztácia paszta

Sós karamellkrém:
250 g mascarpone
 2-3 ek sós karamellkrém


A leveles tésztát kibontjuk és 10 db egyforma téglalappá vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a téglalapokat, tetejüket megszórjuk kevés porcukorral, ráteszünk még egy sütőpapírt és egy ugyanakkora tepsit.
Ez nehezékként kell rájuk hogy a lapok szép vékonyak maradjanak.
180 fokon 15-20 perc alatt addig sütjük őket amíg szép borostyán színűk nem lesz.
A pisztáciás krém és a sós karamellás krém hozzávalóit kikeverjük, kóstoljuk meg és állítsuk be az ízeket, pár percre tegyük hűtőbe.
Ha a sós karamellás krém nagyon folyós lenne, expressz zselatin fixet rakjunk hozzá.
Összeállítjuk a sütit: Lap - pisztáciás krém - lap - karamellkrém.
1-2 órát de akár egy napot is hagyhatjuk a hűtőben, hogy kicsit puhuljon a tészta. 

Megjegyzések