Mogyorókrémes fahéjas rudak

Ennek a sütinek már elkészült a pisztáciás változata is... mindegyik nagyon üt... na jó, nekem a pisztácia a kedvencem... :))
Mogyorópasztát használtam a krémhez, ez nem mogyorókrém...bár azzal is működik.
Mutatok mindent:



Hozzávalók:
Kb 10-13 darabhoz

1 csomag leveles tészta
1 tojás 
5 ek cukor
2 tk fahéj 

Krém:
500 g mascarpone
2 ek porcukor 

4-5 tk mogyoró paszta

A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A leveles tésztát hosszabbik oldalánál kb 1 centis csíkokra vágjuk.
Vékonyan megolajozunk egy roló formát és rátekerjük a tésztát.
Megkenjük tojással, beleforgatjuk a kristálycukor és a fahéj keverékébe.
Így járunk el a többi tésztával is.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük  őket és 190 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük.
A szobahőmérsékletű mascarponét elkeverjük a mogyoró pasztával és a porcukorral.
Habzsákba tesszük, megtöltjük vele a kihűlt rolókat, végüket aprított törökmogyoróval / mandulával / vagy ami van otthon megszórjuk.

Megjegyzések