Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2018/04/10

Pisztáciakrémes fahéjas roló

Szert tettem egy zseniális pisztácia pasztára... Muszáj volt kipróbálnom :) 
A roló ötletét innen kölcsönöztem, a pisztácia pasztát viszont a GlazurShopban  vettem. 
Nagyon nagyon durván eteti magát ez a süti (is).. :)


Hozzávalók:
Kb 10 darabhoz

1 csomag leveles tészta
1 tojás 
5 ek cukor
2 tk fahéj 

Krém:
250 g mascarpone
2 ek porcukor 
2-3 tk pisztácia paszta

A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A leveles tésztát hosszabbik oldalánál kb 1 centis csíkokra vágjuk.
Vékonyan megolajozunk egy roló formát és rátekerjük a tésztát.
Megkenjük tojással, beleforgatjuk a kristálycukor és a fahéj keverékébe.
Így járunk el a többi tésztával is.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük  őket és 190 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük.
A szobahőmérsékletű mascarponét elkeverjük a pisztácia pasztával és a porcukorral.
Habzsákba tesszük, megtöltjük vele a kihűlt rolókat, végüket aprított pisztáciával megszórjuk.



2 megjegyzés: