Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2018/08/12

Pisztáciás macaron

Időről időre gyakorlom a macaront, mert még mindig nem hiszem el hogy nem véletlenül sikerülnek csak :))
Szóval gyakorlásképpen jöjjön most egy pisztáciás...


Hozzávalók:
kb 10 db 

75 g mandulaliszt
75 g porcukor
27 g tojásfehérje

75 g kristálycukor
19 g víz
27 g tojásfehérje

zöld gél állagú ételfesték

Krém:
3 ek mascarpone
1 tk pisztácia paszta
1 tk porcukor 

A mandulalisztet elkeverjük a porcukorral, késes aprítóban kicsit megpörgetjük, majd egy tálba szitáljuk.
Hozzáadjuk a 27 g tojásfehérjét. Picit félretesszük.
A kristálycukrot a vízzel feltesszük főni.
Amikor a szirup 112 fokos, akkor egy csipet sóval elkezdjük felverni a második adag, 27 g tojásfehérjét.
Amikor a szirup elérte a 118 fokot akkor lassan hozzácsurgatjuk a tojásfehérjéhez, úgy hogy azt folyamatosan verjük közben.
Még kb 2-3 percig verjük amíg egy keményebb hab lesz.
Ezután összeforgatjuk a mandulalisztes masszával amit félretettünk.
Adunk hozzá kis színezőt és elkeverjük.
Habzsákból, sütőpapíros tepsire köröket nyomunk, úgy hogy a habzsákot függőlegesen tartjuk.


Hagyjuk 30 percig száradni, majd 130 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
A krém hozzávalóit kikeverjük és betöltjük a macaronokat. 
A betöltött macaronokat, jól záródó dobozba tesszük és egy éjszakára mehetnek a hűtőbe.
Másnapra a krémtől nagyon szépen megpuhulnak. 

2 megjegyzés: