Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2017/12/18

Karácsonyi narancslekvár

Többek közt ezzel a narancslekvárral lepem meg a családot Karácsonyra... ha leszámítjuk a narancs héjazását, akkor bátran állítom hogy gyors ajándék lehet belőle... és milyen finom!!! :)
2 kg narancsot vettem, ennek a pucolt mennyisége kb 1600-1650 g, pont ennyire van szükségünk a befőzőcukorhoz.


Hozzávalók:
kb 4 db 250 ml-es üveghez

1650 g narancs
( ez már héj nélkül)
500 g 3:1-ben befőzőcukor
3 db fahéjrúd 
2 db csillagánizs
6 db szegfűszeg

A narancsokat megmossuk és meghámozzuk.
Én először aprítógépben, majd botmixerrel pürésítettem.
Egy nagy lábosba tesszük, hozzáadjuk a befőzőcukrot és a fűszereket.
Innentől kezdve a cukor hátoldalán lévő utasításokat követjük:
nagy lángon elkezdjük felforralni a lekvárt, majd forrástól számított 3 percig főzzük.
Kiszedjük belőle a fűszereket, és csírátlanított üvegekbe töltjük.

2 megjegyzés: