Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2016/12/15

Diós stangli

Egy fantasztikusan finom, sváb sütemény recept bevezetőjét írom éppen, amit Emberem Anyukájától kaptam és együtt is készítettük el.
Mióta ismerem az Anyukáját, azóta ismerem ezt a sütit is és azóta nem bírom abbahagyni az evését!!! :)


Hozzávalók:

400 g darált dió
100 g zsemlemorzsa
100 g porcukor
3 db tojás

Máz:
2 db tojásfehérje
260 g porcukor
pici citromlé

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és téglalap alakúra kinyújtjuk.
Ha ragadós lenne, zsemlemorzsát adjunk még hozzá.
A tojásfehérjét a porcukorral és a citromlével kemény habbár verjük, majd feltesszük kb 3 percre gőz fölé is, közben folyamatosan verjük.
A mázat rákenjük a kinyújtott tészta tetejére, viszonylag sietősen mert gyorsan húz.
Egy derelyevágót megmártunk forró vízben és csíkokra vágjuk a tésztát.
A vágások között folyamatosan mártjuk a derelyevágót, hogy könnyebb legyen a dolgunk.
A rudakat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 100 fokon kb 2,5-3 órán keresztül szárítjuk.
A sütő ajtaját résnyire ki is nyithatjuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése