Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2016/05/05

Epres joghurthab

A Férfim kb két éve kérte hogy csináljak ilyet, nekem meg most jutott eszembe :)))
Azért nincs ilyen sanyarú sorsa...
Az idei eperszezont ezzel nyitom és idén is megcsinálom a kedvenc epres kekszemet, illetve az epres bazsalikomos limonádét amire tavaly találtam rá, de szerintem még az unokáim is ilyet fognak inni :)
Még két epres receptem van tavalyról amit imádok: a poharas epres sajttorta és a gyümölcstorta.
A mennyiségek két db nagyon megtöltött, vagy négy darab félig töltött pohárra szólnak.



Hozzávalók:

200 g eper
40 g porcukor
1 citrom héja
180 g görög joghurt
2 dl habtejszín
20 g expressz zselatin fix


3-4 db eper
fehér csoki

Az epreket megmossuk, száraikat levágjuk majd botmixerrel pürésítjük.
Hozzáadjuk a porcukrot, a citrom héját, a joghurtot, majd a habtejszínből vert kemény habot, végül a zselatin beleszórjuk és alaposan átforgatjuk.
2-3 órára hűtőbe tesszük.
Eperdarabokkal és fehér csoki forgácsokkal díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése