Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2015/12/08

Nagymamám féle mézes krémes

A klasszikus mézes krémes tésztája és a finom szelet krémje 1978-ból :)
Nálunk ez örök darab Karácsonykor.
Finom mézes lapok, köztük egy vaníliás és egy kakaós krém, tetején roppanós csoki... szerintem nagyon megéri a fáradtságot :)



Hozzávalók:

Tészta:
500 g liszt
2 tojás
4 ek méz
4 ek tej
150 g cukor
60 g zsír
1 kk szódabikarbóna

Krém:
1/2 l tej
4 ek liszt
2 tojás sárgája
1 egész tojás
200 g puha vaj
200 g porcukor
2 ek holland kakaópor
2 csomag vaníliás cukor

Tetejére:
100 g étcsokoládé
3 ek olaj


A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és három lapot sütünk belőle.
180 fokon kb 15 perc.
A krémhez a tejet elkeverjük a liszttel és a tojásokkal, majd alacsony lángon besűrítjük.
Hagyjuk hűlni.
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral majd hozzákeverjük a kihűlt lisztes krémhez.
A krémet két felé osztjuk, az egyik felébe belekeverjük a vaníliás cukrot, a másikba a kakaóport.
Az első lapot megkenjük a sárga krémmel, rátesszük a második lapot,azt is megkenjük a csokis krémmel, végül befedjük a harmadik lappal.
A csokit az olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk és bevonjuk vele a sütemény tetejét.
1 éjszakán át hűtőben pihentetjük hogy a lapok megpuhuljanak. 

4 megjegyzés:

  1. Hú de jól néz ki!Mekkora tepsibe való ez az adag?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Húha, én a lapokat egy kicsivel kisebb tepsin sütöttem mint a gáztepsi mert arra fért rá, kb 30 szelet lesz ebből a mennyiségből. Remélem tudtam segíteni :)

      Törlés