Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2015/04/19

Baileyses fehércsokis tiramisu

Megint egy fantasztikus Mautner Zsófi recept!!!
Nagyon minimálisan átalakítottam... az én verziómba került a krémbe is egy kis Baileyes, mert egy picit keveselltem hogy csak a piskótákat áztatjuk meg benne.. na ne már :)
Amúgy szuper finom lett, 3 tanúm is van rá!!! És végre megérkezett a kedvenc zöldségesemhez az eper ízű eper!!!



Hozzávalók:
kb 250 g babapiskóta
2 dl tej
1 dl Baileys

Krém:
500 g mascarpone
1 db tojás
2-3 ek barna cukor
kb 05 dl Baileys 
100 g fehércsoki


A krémhez a tojást szétválasztjuk, a sárgáját elkeverjük a cukorral, a Baileys-zel, és hozzáadjuk a szobahőmérsékletű mascarponét. ( Ha hideg, nem lehet jól keverni )
A fehércsokit felolvasztjuk és szintén belekeverjük a krémbe.
A tojásfehérjéből habot verünk és ez is mehet a krémbe.
A tejet és a Baileyst összekeverjük, megmártjuk benne a piskótát és egy tál alját kirakjuk vele, mehet rá egy adag krém, majd még egy adag áztatott piskóta, és ezt addig folytatjuk amíg el nem fogynak :)
Szomorú hír: berakjuk minimum 4-5 órára a hűtőbe.


2 megjegyzés: