Hatlapos sütemény


Hozzávalók:

500 g liszt
100 g porcukor
6 g sütőpor
100 g zsír
1 db tojás
kb 150-200 ml tej

600 ml tej
600 ml víz
4 zacskó csokipuding
kb 200 g cukor
100 g vaj

A lisztet a porcukorral és a sütőporral ( lehet szalalkálit is használni, de sütőporral is teljesen ugyanazt a végeredményt kapjuk.) elkeverjük.
Hozzáadjuk a zsírt, a tojást, elkezdjük gyúrni és közben annyi tejet adagolunk hozzá hogy egy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
A tésztát elosztjuk 6 darabra.
Az első darabot kinyújtjuk. Én annyira vékonyra nyújtottam hogy kb átlátszódott rajta az munkapult.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben 5-6 perc alatt megsütjük.
Ha a széle színt kap már jó is.
Ezt megismételjük még ötször :)
A krémhez a tejből, vízből, cukorból és csokipudingokból sűrű krémet főzünk és még melegen beledobjuk a vajat amint elkeverünk benne.
Picit hagyjuk hűlni a krémet, már nem forrón de még viszonylag melegen a lapok közé töltjük.
1 éjszakára hűtőbe tesszük a sütit. 

Megjegyzések