Panna cotta pite


Hozzávalók:
1 pitéhez

Tészta:
250 g liszt
50 g kakaópor
100 g porcukor
csipet só
150 g vaj
2 db tojás

Krém:
400 ml tejszín
200 ml tej
3 ek porcukor
1 vaníliarúd kikapart magjai
4 db lapzselatin 

Tetejére:
gyümölcs
virágok

A tésztához a lisztet, a kakaóport, a porcukrot és a sót összekeverjük, elmorzsoljuk benne a vajat majd a két egész tojással egy könnyen nyújtható tésztát gyúrunk.
Fél órára hűtőbe tesszük.
Enyhén lisztezett felületen, nem túl vékony körré nyújtjuk majd belehelyezzük a piteformába.
A kilógó széleket lecsipkedjük.
A pite tetejére sütőpapírt teszünk, bele egy adag nehezéket. Én száraz fehér babot használtam.
170 fokon 15 percig, majd sütőpapír nélkül 5 percig sütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
A panna cottához a zselatin lapokat hideg vízbe áztatjuk.
A tejet a tejszínnel, a cukorral és a vaníliával összemelegítjük, de nem forraljuk.
Ha elég meleg, levesszük a tűzről, a zselatin lapokat kinyomkodjuk, és elkeverjük a tejes keverékben.
Ha langyosra hűlt, ráöntjük a kakaós tésztára és hűtőbe tesszük 1 éjszakára, de minimum 4-5 órára.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése