Hozzávalók:
20 cm-es tortaformához
Tészta:
3 db tojásfehérje
100 g cukor
50 g liszt
50 g kókuszreszelék
csipet só
1/2 kk sütőpor
Krém:
3 db tojássárgája
1 csomag vaníliás pudingpor
125 g cukor
250 ml tej
125 g puha vaj
Tojáslikőrös réteg:
200 g tojáslikőr
4 db lapzselatin
A tojásfehérjéket a sóval félig verjük fel, majd a cukor hozzáadásával verjük kemény habbá.
Hozzáadjuk a lisztet, a kókuszreszeléket és a sütőport, majd egy 20 centis tortaformába kenjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt megsütjük.
A krémhez elkeverjük a tojássárgákat a cukorral, a pudingporral, végül a tejjel és alacsony lángon sűrű krémmé főzzük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
A puha vajat keverjük ki habossá robotgéppel majd adagonként keverjük el benne a kihűlt pudingot.
A krémet kenjük rá a tortalapra, a tortát tegyük 2-3 órára hűtőbe.
A zselatinlapokat áztassuk hideg vízbe.
A tojáslikőrt melegítsük fel, majd keverjük el benne a kinyomkodott zselatinlapokat.
Öntsük a torta tetejére, majd rakjuk vissza a tortát 1 éjszakára a hűtőbe.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése