Pisztáciás babka



Hozzávalók:
1 db babkához

140 g tej
40 g porcukor
11 g élesztő
250 g liszt
csipet só
1 db tojássárgája
30 g olvasztott vaj


3-4 ek pisztácia paszta
porcukor ( ízlés szerint kb 2 ek )

A tejet a porcukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
Addig a lisztet átszitáljuk és hozzátesszük az összes többi alapanyagot.
Ha felfutott az élesztő, az is mehet bele és kidagasztjuk a tésztát.
Géppel ez nekem kb 6-7 perc szokott lenni.
Tiszta konyharuhával letakarjuk és huzatmentes helyen 30 percig hagyjuk kelni.
Ha megkelt a tészta akkor átgyúrjuk, és téglalappá nyújtjuk.
A pisztáciapasztát kikeverjük a porcukorral és egyenletesen rákenjük a tésztára és feltekerjük mint egy bejglit, majd hosszanti irányban kettévágjuk egy éles késsel és az így kapott két szálat összefonjuk.
Formába tesszük és még 30 perce hagyjuk kelni.
Tetejét apróra vágott pisztáciával megszórhatjuk.
175 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 percig sütjük.


Megjegyzések