Lúdláb torta


Hozzávalók:
22 cm-es tortaformához

Tészta:
3 db tojás
60 g cukor
40 g liszt
20 g kakaópor
Csipet só

Krém:
400 ml habtejszín
200 g étcsokoládé
1 ek porcukor

Magozott meggy
Meggylekvár

25 g étcsoki
25g vaj

Először a krémet készítjük el: a tejszínt felforraljuk, ráöntjük a csokira, mehet hozzá a porcukor, várunk pár percet, majd az egészet elkeverjük és mehet is be a hűtőbe minimum 5 órára, de én előző nap szoktam készíteni.
A tortalaphoz a tojásokat szétválasztjuk, a féhérjékből egy csipet sóval félkemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, végül kemény habbá verjük.
A habba beleforgatjuk a tojássárgákat, végül a kakaóporos lisztet és 190 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A krémet kivesszük a hűtőből és gépi mixerrel habosra verjük.
A tortalapot visszatesszük a formába vagy tortagyűrübe, megkenjük meggylekvárral, rákenjük a krém harmadát, erre lecsepegtetett meggyszemeket teszünk.
Végül a maradék krém és 1 éjszakára hütő.
A csokit a vajjal megopvasztjuk, a torta tetejére csorgatjuk és visszatesszük a hütőbe kb 1 órára. 

Megjegyzések