Karácsonyi fatörzs

Ami most inkább a sok faragásnak köszönhetően, kis tuskó lett :)))


Hozzávalók:
1 db

Krém:
4 db tojás
205 g cukor
270 g vaj
85 g holland kakaópor
Csipet só

Tészta:
4 db tojás
80 g cukot
80 g liszt
Csipet só

Kandírozott narancshéj 

A krémmel kezdünk:
A krémhez a puha vajat kihabosítjuk a kakaóporral.
A tojásokat egy lábosba tesszük a cukorral és nagyon alacsony lángon / vízgőz fölött csípőssé melegítjük folyamatos keverés mellett.
Ez azt jelenti hogy ha beledugjuk az ujjunkat, annyira meleg hogy megcsípi.
Ezzel hőkezeljük a tojást.
Ha van hőmérőnk akkor ez 80 fok.
Átöntjük egy tálba és kihűlésig elkezdjük gépi mixerrel habosítani.
Ha van hőmérőnk akkor ez 35 fok.
A végén összekeverjük a kakaóporos vajjal és 30-60 percre hűtőbe tesszük.
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a cukorral habbá verjük.
Hozzáadjuk a tojássárgákat és óvatosan belekeverjük.
Hozzákeverjük az átszitált lisztet is.
Sütőpapírral bélelt gáztepsin egyenletesen elkenjük a masszát.
200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Mikor langyosra hűlt, lehúzzuk róla a sütőpapírt és átesszük egy másik papírra.
A piskótát megkenjük krémmel, megszórjuk kandírozott naranccsal, feltekerjük.
Egy kisebb részt levágunk.
A nagyobb és a kisebb tekercset is megkrémezzük gazdagon es összeragasztjuk.
Hűtőbe tesszük. 

Megjegyzések