Túrókrémes mogyorótorta Toffifeevel

Eredeti recept: itt


Hozzávalók:
20 cm-es formához

Tészta:
3 db tojásfehérje
2 db tojássárgája
90 g cukor
85 g olaj
100 g liszt
csipet só
1 tk sütőpor
70 g darál mogyoró

Krém:
100 ml tejszín
7 g zselatin
500 g mascarpone
150 g porcukor
1 db citrom héja
250 g túró

Tetejére:
3 ek mascarpone
2 ek porcukor
pár csepp citromlé

Dekor:
1 doboz Toffifee
törökmogyoró

A tojássárgákat a cukorral, olajjal, sóval kikeverjük, belekeverjük a fehérjékből vert habot majd a sütőporos lisztet, végül a mogyorót.
20-22 cmes formába tesszük, tűpróbáig sütjük 180 fokon kb 30-35 perc alatt.
8 db Toffifeet félreteszünk, a többit apróra vágjuk és a kihűl tészta tetejére szórjuk.
A tejszínben elkeverjük a zselatint, félretesszük.
A mascarponéból félreteszünk 2-3 evőkanállal.
A többit kikeverjük a porcukorral, citromhéjjal és a túróval.
A tejszínes zselatint megmelegítjük majd hozzákeverjük a krémhez, végül az egészet rákenjük a tésztalapra és hűtőbe tesszük 1 éjszakára.
A félretett mascarponét elkeverjük a cukorral és a citromlével, rákenjük a torta tetejére, majd Toffifeevel és mogyoróval dekoráljuk. 

Megjegyzések