Azonnal puha mézeskalács

És még pihentetni sem kell :)


500 g liszt
1.5 kk szódabikarbóna
1.5-2 tk őrölt szegfűszeg
1-1.5 tk őrölt fahéj
1/2 tk őrölt gyömbér 
150 g porcukor
150 g vaj
125 g méz
2 db tojás

Íróka:
1 db tojásfehérje
130 g porcukor
Csipet só 

A lisztet a szódabikarbónával, a fűszerrel és a porcukorral elkeverjük.
Belekockázzuk a vajat és elmorzsoljuk benne.
Hozzáadjuk a mézet és a tojásokat, majd jól összegyúrjuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 170 fokon kb 7-8 perc alatt megsütjük.
Ekkor még puhák, nagyon... várjuk meg míg kihűlnek és úgy mehetnek jól záródó dobozba
Az írókához a tojásfehérjét csipet sóval félig felverjük, hozzáadjuk az átszitált porcukrot és még kb 5-6 percig verjük amíg kb tejföl állagú nem lesz és már nem folyik le a mixerről nagyon. 

Megjegyzések