Tejkaramellás almás pite

Eredeti recept: itt.
És egy kis karamellel minden sokkal jobb :)


Hozzávalók:
24 cm-es piteformához

Tészta:
300 g liszt
100 g porcukor
csipet só
200 g vaj
1 db tojás

Töltelék:
1 kg alma
60 g barnacukor
fahéj ízlés szerint
1 ek étkezési keményítő

8-10 db tejkaramella

Tetejére:
1 db tojás

A lisztben elkeverjük a porcukrot, csipet sót, elmorzsoljuk a vajjal, majd összegyúrjuk a tojással.
1 órára hűtőbe tesszük
Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk és a cukorral meg a fahéjjal puhára pároljuk, hozzáadjuk az étkezési keményítőt és addig főzzük amíg besűrűsödik, hagyjuk hűlni.
A tésztát 2/3-ad 1/3-ad arányban ketté választjuk, a nagyobbik részt kinyújtjuk, belehelyezzük a piteformába és 180 fokra előmelegített sütőben kb 10 percig elősütjük.
Belesimítjuk a tölteléket, megszórjuk feldarabolt tejkaramellával, majd a maradék tésztából rácsokat / díszeket készítünk a tetejére.
Tojással lekenjük és további 15-20 percig sütjük.



Megjegyzések