Gesztenyetorta

Kedvenc hétvégi programom: Balaton-felvidék, Mama, család, fapakolás, süteményes könyv nézegetése, együtt ebéd és utána desszert. 
Mama azt mondta hogy ő már csak ilyen egyszerű süteményeknek áll neki, erre sütött két adag hájast... :)))
Én vittem egy ilyen 20 perces gesztenyetortát, egy diós kalácsot és egy mákosat.


Hozzávalók:
20cm-es tortaformához

2 db tojás
40 g cukor
30 g liszt
10 g kakaópor
csipet só

400 g gesztenyepüré
1-2 ek porcukor
300 ml habtejszín 
1-2 tk rum / rumaroma

A tojásokat szétválasztjuk.
 A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukros tojássárgáját majd óvatosan beleforgatjuk a kakaóporos lisztet és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük, hagyjuk kihűlni.
A gesztenyepürét beízesítjük cukorral és a rummal, majd a 300 ml habtejszínből annyi tejszínt adunk hozzá hogy krémes állagú legyen ez kb 50 ml.
A maradék habtejszínt kemény habbá verjük és összeforgatjuk a gesztenyekrémmel.
A kihűlt lapra kenjük, 2-3 órára hűtőbe tesszük majd dekoráljuk. 


Megjegyzések