Dunahullám torta

Hanna receptje, őszi dekor, családi szülinap. 


Hozzávalók:
22 cm-es formához

Tészta:
100 g puha vaj
100 g cukor
2 db tojas
80 ml tej
100 g liszt
Csipet só 
2 tk sütőport 


2 ek holland kakaópor 
50 ml tej
150 g meggybefőtt

Krém:
1 csomag vaníliás pudingpor 
450 ml tej
4 ek cukor
150 g puha vaj

Tetejére:
25 g étcsokoládé 
25 g vaj

A vajat a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjunk a tejet, a sót, majd a sütőporral elkevert lisztet.
A tészta egyik felét a tortaformába öntjük. 
A másik felébe elkeverjük a tejet és a kakaóport majd ráöntjük a sárga tésztára és picit összekeverjük.
Rászórjuk a lecsepegtetett meggyet és 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
A krémhez elkészítjük a pudingport, majd hagyjuk kihűlni. 
Ha kihűlt, kihabosítjuk a puha vajat, hozzáadjuk a pudingot és alaposan kikeverjük. 
A krémet a szintén kihűlt tortalapra kenjük és hűtőbe tesszük 1 éjszakára. 
A csokit a vajjal megolvasztjuk, ráöntjük a torta tetejére és dermedésig visszatesszük a hűtőbe. 
Ízlés szerint dekoráljuk. 

Megjegyzések