Sütőtökös-fahéjas kalács

Őszi illatok a konyhából: ez bizony egy sütőtökös fahéjas kalács.. zseniális találmány :)
Az eredeti recept: itt amitől csak egy nagyon picit tértem el. 


Hozzávalók:
1 db kalácshoz

Tészta:
40 g tej
1 tk cukor
17 g élesztő
320 g liszt
75 g olvasztott vaj
csipet só
2 ek cukor
1 tojássárgája
100 g sütőtökpüré

Töltelék:
80 g puha vaj
2 tk őrölt fahéj
130 g nádcukor

kb 100 g durvára vágott dió

Lekenéshez:
1 db tojássárgája

A tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
A vajat megolvasztjuk.
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a tojássárgáját, a sütőtökpürét, végül a vajat és az élesztős tejet.
Alaposan kidolgozzuk a tésztát majd 30-45 percig kelni hagyjuk.
A töltelék hozzávalóit kikeverjük.
A tésztát téglalappá nyújtjuk, megkenjük a fahéjas töltelékkel, megszórjuk a dióval és feltekerjük mint egy bejglit.
Hosszában ketté vágjuk majd 3-4 szakaszban összefonjuk.
Sütőpapírral bélelt gyümölcskenyérformába tesszük és 30 percig kelni hagyjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.