Túrógombóc

Széll Tamás zseniális receptje...tényleg tökéletes, beleomlik az ember szájába, ígérem! :)
Mi mostanában úgy esszük hogy sós karamell öntettel és saját eperlekvárral... nekünk klasszisokkal jobban ízlik mint a porcukros tejfölös... amivel azért szintén elég jó tud lenni... hab a tortán vagy pont az i-re, más klisé nem jutott eszembe, hogy a Mamától kapott házi zsemlemorzsába lettek forgatva.
Eredeti recept: itt


Hozzávalók:

1 kg túró
3 ek búzadara
2 ek cukor
3 db tojás
csipet só


zsemlemorzsa
vaj


A túrót alaposan áttörjük, hozzáadjuk a búzadarát, a cukrot és a sót.
A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat belekeverjük a túrós masszába, majd a fehérjékből egy lágy habot verünk és óvatosan azt is hozzáadjuk.
Folpackkal letakarjuk úgy hogy a folpack közvetlenül érintkezzen a masszával.
24 órára hűtőbe tesszük.
Másnap vizet forralunk.
A gombócokat forró, de nem lobogó vízben főzzük hogy ne essenek szét.
Amikor mindegyik gombóc feljött a víz felszínére, akkor lefedjük a lábast, elzárjuk a tüzet és még 20 percig hagyjuk őket a vízben.
Addig vajon zsemlemorzsát pirítunk, majd ebbe forgatjuk a gombócainkat.

Megjegyzések