Mangós sajttorta sütés nélkül

Baráti grillezés, én voltam a desszert felelős... legnagyobb örömömre egy igen kiadós vacsora után is kb 8.5 perc alatt fogyott el az egész :)
Az eredeti receptet pedig itt találtam, kis módosításokkal.
Mangópüré beszerzési helyem: itt.
Ez a mangópüré cukrozott, így már plusz cukrot nem kell a krémhez adni.


Hozzávalók:
18 centis tortaformához 

Alaphoz:
140 g vajas keksz
70 g vaj

Krém:
380 g mangópüré
210 g mascarpone
150 g görög joghurt
fél lime leve
100 ml habtejszín
6 db lapzselatin

Az alaphoz a kekszet ledaráljuk, a vajat megolvasztjuk, a kettőt összekeverjük és a tortaforma aljába nyomkodjuk.
Hűtőbe tesszük amíg elkészítjük a krémet.
A krémhez a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
A mangópürét felmelegítjük majdnem forráspontig, majd hozzáadjuk a kinyomkodott zselatinlapokat, elkeverjük alaposan, hagyjuk hűlni.
 A mascarponét a joghurttal és a lime levével elkeverjük, hozzáadjuk a kihűlt mangópürét, majd 2 részletben hozzákeverjük a habtejszínből vert habot.
A krémet ráöntjük a kekszes alapra és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

Megjegyzések

  1. Szuper jól néz ki, biztosan finom. Vajon más gyümölcs pürével is meg lehet csinálni? Pl málna.... ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Gabi! Persze, bármilyen gyümölcspüré mehet bele, amilyet szerettek :)

      Törlés

Megjegyzés küldése