Epres-túrós alagút sütés nélkül

Egy grillvacsora után kell ennél jobb befejezés? :)
Az eredeti receptet itt találtam.



Hozzávalók:
30*11 cm-es püspökkenyér formához

A tetejéhez:
4-5 db eper
1 csomag piros tortazselé

A krémhez:
450 g túró
100 g porcukor
400 ml habtejszín
1 citrom reszelt héja
1 csomag expressz zselatin fix
7-8 db eper

kb 9 db babapiskóta
kevés tej

A tortazselét a csomag hátoldalán lévő utasítások szerint megcsináljuk.
Amíg hűl, folpackkal kibéleljük a formát és kirakjuk az alját eperrel.
Ráöntjük a zselét és hűtőszekrénybe tesszük.
A krémhez a túrót a porcukorral kicsit összetörjük, hozzáadjuk a citromhéjat.
A habtejszínből kemény habot verünk, hozzáadjuk a zselatin fixet és összekeverjük a túrós krémmel.
Az epreket kis darabokra vágjuk és azt is belekeverjük a krémbe.
A krémet a tortazselés rétegre kenjük.
A babapiskótákat megmártjuk a tejben és befedjük vele a túrós réteget.
1 éjszakára betesszük a hűtőbe.

Megjegyzések