Vagyis ez a két szelet ami maradt belőle... :)
Dobjunk mellé egy gombóc fagyit vagy egy kis sós karamell szószt!!
Hozzávalók:
A tészta:
150 g liszt
100 g hideg vaj
20 g porcukor
1 db tojássárgája
2 ek hideg víz
A töltelék:
kb 500 g eper
2 ek cukor
2 tk étkezési keményítő
1 db tojás
1 db tojás
A lisztet a vajat és a sót aprítógép segítségével összemorzsoljuk, beletesszük a tojássárgáját és a vizet és tovább aprítjuk.
Kivesszük, gyorsan összedolgozzuk majd 30 percre hűtőbe tesszük.
A töltelékhez az epreket felkockázzuk, hozzáadjuk a cukrot, a keményítőt majd alaposan megkeverjük.
Lisztezett sütőpapírra rakjuk a tésztát, kör alakúra nyújtjuk, áttesszük abba a tepsibe amiben sütni fogjuk, közepére ráhalmozzuk a tölteléket, széleit felhajtogatjuk.
Megkenjük felvert tojással, megszórjuk pörkölt mogyoróval és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
Megkenjük felvert tojással, megszórjuk pörkölt mogyoróval és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése