Joghurt panna cotta bazsalikomos eperraguval

Kellemes nyári hűsítő ebben a 10 fokban :)) 
Na de lesz itt még 30 és még több is, arra viszont tényleg tökéletes lesz! 


Hozzávalók:
4 db pohárhoz

3 db lapzselatin
200 ml tej
fél vanília rúd kikapart magjai
25 g cukor
200 ml natúr joghurt
1 ek méz

5-6 db eper
1 tk méz
pár csepp citromlé
bazsalikom 

A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk.
A tejet a cukorral és a vanília magokkal forráspontig melegítjük.
Levesszük a tűzről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinlapokat.
A natúr joghurtot elkeverjük a mézzel, hozzáöntjük a kissé már lehűlt zselatinos tejet, poharakba töltjük és 4-5 órára hűtőbe tesszük.
Az epreket apró darabokra vágjuk, elkeverjük a mézzel, a citromlével és a bazsalikommal majd ráhalmozzuk a már megdermedt panna cotta tetejére. 






Megjegyzések