Hámán táska

Húsvétról maradt még egy receptem amit vétek lenne nem felrakni csak mert nyúl és tojás van a fotón és ugye az már tökre nem aktuális :)))
Én szilvalekvárral töltöttem meg őket, de mehet bele mindenféle: almás,diós, mákos töltelék...különböző lekvárok.
Rosenstein Tímea receptje szerint.


Hozzávalók:
350 g rétesliszt
150 g vaj
100 g cukor
10 g élesztő
2 db tojás
100 ml frissen facsart narancslé

Töltelék:
nálam szilvalekvár

Tetejére:
1 db tojás

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
Narancsléből nem biztos hogy kell bele mind!!
Csak annyit adjunk hozzá amennyivel szépen összeáll a tészta.
Fóliába csomagolva 30-60 percet hűtőben pihentetjük.
Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát  és egy 5 cm-es pogácsaszaggatóval, köröket szaggatunk.
Mindegyik kör közepébe kerül egy kis lekvár majd három oldalról felhajtjuk, végeit összecsípjük.
Jól nyomjuk össze az oldalait is mert sütés közben kinyílhatnak!!!!
A táskák oldalait lekenjük felvert tojással majd 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése