A töltelék receptjét Hannától nyúltam: INNEN (szívecske)
Hozzávalók:
1 db kalácshoz
Tészta:
140 ml tej
40 g porcukor
11 g élesztő
250 g liszt
csipet só
30 g olvasztott vaj
1 db tojássárgája
Töltelék:
100 g puha vaj
40 g holland kakaópor
60 g porcukor
csipet só
1 citrom vagy narancs reszelt héja
1 leheletnyi rumaroma
Tetejére:
1 db tojás
Töltelék:
100 g puha vaj
40 g holland kakaópor
60 g porcukor
csipet só
1 citrom vagy narancs reszelt héja
1 leheletnyi rumaroma
Tetejére:
1 db tojás
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a porcukrot, mehet bele az élesztő és félretesszük 15 percre hogy az élesztő felfusson.
Addig a lisztet egy tálba szitáljuk, a vajat megolvasztjuk.
A liszthez adunk egy csipet sót, az olvasztott vajat, a tojássárgáját majd az élesztős tejet.
Alaposan kidolgozzuk a tésztát, géppel ez nekem kb 5-6 perc volt és 30 percig letakarva kelesztjük
Addig a puha vajat habosra keverem a porcukorral és mehet bele a többi hozzávaló.
A megkelt tésztát, enyhén lisztezett felületen picit átgyúrjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk.
Rákenjük az összes tölteléket, széleit ráhajtjuk és feltekerjük mint egy bejglit.
Egy sütőpapírral bélelt formába tesszük és hagyjuk még pihenni 30 percet.
Megkenjük felvert tojással és 170 fokra előmelegített sütőben, kb 25-30 percig sütjük.
A megkelt tésztát, enyhén lisztezett felületen picit átgyúrjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk.
Rákenjük az összes tölteléket, széleit ráhajtjuk és feltekerjük mint egy bejglit.
Egy sütőpapírral bélelt formába tesszük és hagyjuk még pihenni 30 percet.
Megkenjük felvert tojással és 170 fokra előmelegített sütőben, kb 25-30 percig sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése