Klasszik vasárnapunk van ma, Ő metszi a mandulafákat, én ebédet főzök, pogit sütök, takarítok....végül klasszik meggyes sütit sütök... ezt be fogom vezetni... élvezem :)
Hozzávalók:
kb 20*30 cm-es tepsihez
4 db tojás
150 g cukor
100 ml olaj
100 ml víz
250 g liszt
1 tk sütőpor
kb 350 g meggy
1 ek liszt
Tetejére:
kb 30 g aprított dió
1 ek barna cukor
fahéj
A meggyet lecsepegtetjük majd 1 ek liszttel összeforgatjuk.
A diót és a cukrot összekeverjük egy csipet fahéjjal
A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet.
A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk és óvatosan a masszába forgatjuk.
Kivajazott kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát, tetejére rádobáljuk a meggyet, megszórjuk a diós keverékkel majd 180 fokon kb 20-30 perc alatt megsütjük.
Miután kihűlt, felszeleteljük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése