Mágnás diós pite

Diós-sárgabaracklekvár kombó iránti fétisem kielégítésére készült  ez az örök klasszikus :)


Hozzávalók:
1 db 24 cm átmérőjű piteformához

Tészta:
250 g liszt
70 g porcukor
1 tk sütőpor
csipet só
150 g hideg vaj
2 tojássárgája
1 ek hideg víz

Dióhab:
2 db tojás
150 g porcukor
100 g darált dió

Baracklekvár

A lisztet a porcukorral, a sóval, a sütőporral és a vajjal egy késes aprítóba tesszük és a vajat eldolgoztatjuk.
Majd mehet bele a víz és a tojássárgák, majd az egészet összedolgozzuk és min 1 órára hűtőbe tesszük.
A dióhabhoz a tojásokat szétválasztjuk, és a tojássárgákat elkezdjük keverni a 150 g porcukorral.
Ez nem fog összeállni, egy morzsalékos masszát kapunk, amibe belekeverjük a darált diót végül a tojásfehérjékből vert kemény habot is.
A tésztát kivesszük a hűtőből, kör alakúra nyújtjuk és kibélelünk vele egy piteformát.
A tésztát villával picit megszurkáljuk,megkenjük jó vastagon lekvárral, rákenjük a dióhabot és a pitét 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.



Megjegyzések