Meggyes-túrós kígyórétes

Annyira ízlett nekünk ez a tészta hogy napok óta azon gondolkozom mivel lehetne még tölteni... almával, diós töltelékkel... lehetne belőle sósat is csinálni... biztos kísérletezni fogok vele, de addig is jöjjön az örök klasszik túró-gyümölcs páros, ami most jelen esetben meggy lett :)



Hozzávalók:
1 db réteshez 

Tészta:
100 ml tej
1 ek cukor
10 g élesztő
1 tojássárgája
100 g puha vaj
250 g liszt
csipet só

Töltelékhez:
250 g krémes túró
1 db tojás
2-3 ek cukor
fél ek búzadara
1 citrom reszelt héja

meggy 
tojás

A tejet meglangyosítjuk a cukorral és belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a vajat, a tojássárgáját, majd az élesztős tejet.
Összegyúrjuk.
Addig pihen amíg elkészítjük a tölteléket.
A túrót elkeverjük a cukorral, a tojássárgájával, a búzadarával és a citromhéjjal.
A tojásfehérjéből laza habot verünk és beleforgatjuk a túrós krémbe.
A tésztát kb egy 25*35 centis téglalappá nyújtjuk és képzeletben 3 részre osztjuk.
A középső részre halmozzuk a tölteléket, tetejére meggyet teszünk.
A másik két részt egy éles késsel picit átlósan bevágjuk, majd fentről lefele haladva a csíkokat ráhatjuk a töltelékre, egyet balról, egyet jobbról.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megkenjük felvert tojással, majd 170 fokra előmelegített sütőben, kb 30-40 percig sütjük.

Megjegyzések