Whiskys csokoládés pohárkrém

Karácsonykor ha vendégségbe megyünk általában tortát viszek, ha itthon vagyunk akkor csak egy nagyon könnyű pohárkrém szokott az asztalra kerülni.. kb pont ennyit is kívánunk... :)
Az eredeti receptet itt találtam.
Én a csokit és az alkoholt is lecseréltem.... nagyon finom, akár egy csokis panna cotta csak nem kell annyi ideig a hűtőben tartani. :)


Hozzávalók:
2 db pohárhoz

100 g étcsokoládé
60 g tej
1 db lapzselatin
60 g habtejszín
kb 15 g whisky
csipet só

habcsók a tetejére

A zselatinlapot hideg vízbe áztatjuk.
A tejet felforraljuk, ráöntjük a felaprított csokira, elkeverjük, majd hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint.
Mehet hozzá a hideg habtejszín, egy csipet só és az alkohol.
Pár órára hűtőbe tesszük.

Megjegyzések