Tonkababos-étcsokoládés macaron

Kipróbáltam Emese francia macaronját, amihez nem kell cukorszirupot főzni... hát imádom :)
Az ő receptje: itt.
És még abban is teljesen igaza volt hogy linzer és a macaron, a klasszikus és az új abszolút jól megfér egymás mellett. 


Hozzávalók:

138 g mandulaliszt
125 g porcukor
105 g tojásfehérje
105 g kristálycukor
késhegynyi gél állagú ételfesték

Krém:
200 g étcsokoládé
200 g tejszín
tonkabab

Kimérjük a mandulalisztet és a porcukrot, majd késes aprítóban átdaráljuk, illetve még át is szitáljuk.
A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a festéket.
A mandulalisztes-porcukros keveréket a habhoz adjuk és óvatos mozdulatokkal belekeverjük.
Addig keverjük amíg lávaszerűen nem folyik a tészta, akkor jó és mehet is egy habzsákba.
A habzsákot függőlegesen tartva kb 50 Ft nagyságú érméket nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsire.
30-60 percig száradni hagyjuk őket, ha megérintjük és a teteje nem ragad már akkor mehetnek is 130 fokra előmelegített sütőbe 15-16 percre.
A krémhez a tejszínt felmelegítjük, ráöntjük az összetördelt csokira, elkeverjük, csipet sót adunk hozzá és belereszelünk egy kevés tonkababot.
Hűtőbe tesszük a krémet.
Ha kihűltek a macaron héjak, kettőt összeragasztunk a krémmel és 24 órára hűtőbe tesszük.


Megjegyzések

Megjegyzés küldése