Advent első vasárnapjára készítettem ezt a mousset, némi meggyel... igen tudom hogy szombat van, de kell neki 1 nap a hűtőben :)
A tökéletes mousse receptjét pedig videóban mutatja is Mautner Zsófi: itt
Én pedig leírom!
Nagyon gyorsan elkészül.. kb 15 perc.
Hozzávalók:
4 db pohárhoz
100 g étcsokoládé
( 65-70%-os)
( 65-70%-os)
3 db tojás
csipet só
0,5 dl tejszín
tonkabab
Meggyragu:
kb 250 g meggy
meggylekvár
tonkabab
Meggyragu:
kb 250 g meggy
meggylekvár
A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk.
A tojásokat kettéválasztjuk.
A tojássárgákat elkeverjük a tejszínnel és az olvasztott csokival, kevés tonkababot reszelünk bele.
A tojások fehérjét egy csipet sóval habbá verjük és óvatosan a csokis krémhez keverjük.
Poharakba töltjük és hűtőbe tesszük.
A meggyet kb 2-3 ek lekvárral feltesszük főni, kicsit átmelegítjük, majd ha már langyos, akkor a mousseok tetejére kanalazzuk.
Hűtőbe tesszük őket 24 órára.
A tojássárgákat elkeverjük a tejszínnel és az olvasztott csokival, kevés tonkababot reszelünk bele.
A tojások fehérjét egy csipet sóval habbá verjük és óvatosan a csokis krémhez keverjük.
Poharakba töltjük és hűtőbe tesszük.
A meggyet kb 2-3 ek lekvárral feltesszük főni, kicsit átmelegítjük, majd ha már langyos, akkor a mousseok tetejére kanalazzuk.
Hűtőbe tesszük őket 24 órára.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése