Szilvalekváros kifli


Az eredeti recept innen.


Hozzávalók:
kb 25 darabhoz

200 g liszt
125 g vaj
1 csipet só
kb 100 ml tejföl

szilvalekvár
porcukor

A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a sót és a tejfölt, összegyúrjuk és 20 percig pihentetjük.
Ezután enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A kör alak alsó részére teszünk 1 kk tölteléket, majd feltekerjük és kifli alakra formázzuk.
170 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
Porcukorba forgatjuk őket hűlés után. 

Megjegyzések

  1. Válaszok
    1. Juhú!!! Majd számolj be ☺️

      Törlés
    2. Úram atyám!!! Isteni, még kisem hűlt de már meg is ettünk 10db tuti😀holnap csinálok tripla adagot😉

      Törlés
    3. Imádlak Helgaaa ❤️❤️❤️❤️

      Törlés
  2. Jajj, képzeld eszembejutott a szilva lekváros hókiflid, mennyei volt tavaly, azt hiszem megint megcsinálom a napokban, jobb receptet nem ismerek a tiednél💋

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése