Sütipecsétes fahéjas keksz

Évek óta ez a kedvenc receptem ha előveszem a sütipecsétemet... tökéletesen tartja a formáját!
Linzerként is kipróbáltam, az annyira nem jött be, de ha a kekszeket lekenjük lekvárral és marcipánt / fondantot teszünk a tetejére... na úgy is nagyon finom, de elsősorban pecsételhetős keksz :)


Hozzávalók:
kb 40 db

350 g liszt
150 g porcukor
130 g vaj
2 tojás
10 g őrölt fahéj

A hozzávalókat összegyúrjuk, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük a tésztát.
Az idő letelte után, kivesszük, kinyújtjuk és a sütipecséttel kiszaggatjuk, mintázzuk.
Szilikon a pecsét, de azért liszt nélkül nem mindegyiket tudtam szépen levenni, szóval a pecsétet kevés lisztben meg lehet mártani előtte.
160 fokon kb 10-12 percig sütjük őket.

Na és akkor a variációk:

A sima vaníliásból hagyjuk el a fahéjat, helyette fél rúd vanília kikapart magjait és egy csomag vaníliás cukrot adjunk.
A kókuszoshoz: szintén elhagyjuk a fahéjat, helyette 70 g kókuszreszeléket adjunk a tésztához.
A citromoshoz: fahéj ebbe sem kell, helyette 2 citrom reszelt héja és 4 teáskanál citromlevet adjunk a tésztához.


A kakaóshoz: mínusz fahéj, plusz 10 g holland kakaópor.

Megjegyzések