Sajtos kiflik

Szilveszteri ajánlatom :) 
Én most füstölt sajtot és cheddart használtam, de bármilyen kemény sajtot használhatunk... sőt...megkenhejtjük pesztóval is, tölthetjük kolbásszal stb. 


Hozzávalók:
32 db

350 ml tej
1 ek cukor
35 g élesztő
500 g liszt
1/2 ek só
100 ml olaj
őrölt bors, őrölt kömény

Töltelék:
kb 250 - 300 g sajt

Tetejére:
1 db tojás
Szezámmag


A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
Közben a lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk az olajat, a fűszereket majd a felfuttatott élesztős tejet és simára dagasztjuk.
Langyos helyen 1 órán át kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A töltelékhez a sajtot kis darabokra vágjuk.
A tésztát átgyúrjuk és ketté osztjuk.
Az egyik részből kört nyújtunk, 16 cikkre vágjuk, mindegyik háromszög szélesebbik végébe teszünk 1-1 db és feltekerjük.
Így járunk el a másik cipóval is.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejüket megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal és 180 fokon szép pirosra sütjük kb 15-20 perc alatt.



Megjegyzések