Málnás-étcsokoládés tarte

Nem egy gyors süti, forma is kell hozzá...de gyönyörűen mutat a karácsonyi asztalon és tökéletesen passzol hozzá a nyáron eltett tartósítószermentes lekvárom. :)
Korponai Péter tésztáját használtam hozzá: itt.


Hozzávalók:
kb 6-7 darabhoz

Tészta:
167 g liszt
21 g mandulaliszt
100 g hideg vaj
62 g porcukor
37 g tojás
1 g só

Ganache:
100 g étcsokoládé 
( jó minőségű, legalább 60%os)
100 g habtejszín

málnalekvár

A száraz anyagokat elmorzsoljuk a hideg vajjal, hozzáadjuk a tojást, összegyúrjuk és 1 órára hűtőbe tesszük.
Az idő letelte után, a tésztát vékonyra kinyújtjuk ( kb 3 mm ) és egy kicsivel nagyobb kört vágunk ki belőle mint a tarte formánk.
A tésztát a formákba nyomkodjuk és így ahogy van mehet be 20 percre a mélyhűtőbe.
Így nem kell a tésztát vakon sütni nehezékkel, tökéletesen meg fogja tartani a formáját.
Ha lejárt az idő, akkor mehetnek be az előmelegített 180 fokos sütőbe, 8-10 percre.
Amíg hűlnek, megcsináljuk a ganachet.
A tejszínt felforraljuk, majd ráöntjük az apróra tört csokira, elkeverjük, kicsit hűlni hagyjuk.
Ha kihűlt a tészta, kivesszük a formából vagy tarte gyűrűből, aljára lekvárt teszünk, feltöltjük ganache-zsal és 1 órára hűtőbe tesszük.



Megjegyzések