Kínai ötfűszeres pöffeteg

Vettem egy zseniális fűszer válogatást, garam masala, kínai ötfűszer, arab hétfűszer... stb
Nagyjából már mindegyiknek tudtam a helyét, de a kínai ötfűszerről valahogy elfeledkeztem... pedig fantasztikus illata van...pont ilyen kis cuki kakaós pöffetegekbe való :)



Hozzávalók:

2 db tojás
150 g cukor
60 g puha vaj
1 csomag sütőpor
150 g liszt
50 g kakaópor
1-2 tk kínai ötfűszer 

porcukor

A tojásokat a cukorral és a vajjal kikeverjük, hozzáadom a kakaós, sütőporos lisztet és a fűszert.
Egy viszonylag ragacsos masszát kapunk amit 2 órára hűtőbe teszünk,de az sem baj ha egy éjszakát a hűtőben pihen.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A masszából kis gombócokat formázunk, meghempergetjük őket porcukorban vastagon és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
8-10 perc alatt megsütjük.

Ahogy hűlnek, úgy szilárdulnak a belseje viszont finom puha marad.

Megjegyzések